Frieda      

pers
 

“Zo mooi als je bent, zo kostbaar in zijn hand, zo als Hij jou kent”.

Het is een zinnetje uit het nummer “Zo mooi als je bent“ van gospelzangeres Frieda Bosch uit Meppel. Het zijn woorden die ze jaren geleden niet had kunnen bedenken. Ze moest door diepe dalen gaan om uiteindelijk rust te vinden door het geloof in God. In haar liedjes wil ze oa. vertellen hoe een leven door het geloof totaal kan veranderen.

 

Frieda is supertrots op haar eerste cd die onlangs is verschenen bij Ecovata. Muziek en tekst zijn van haar hand, de arrangementen maakte Ralph van Manen.

In zijn studio is de cd ook opgenomen. Frieda hoopt met haar liedjes veel mensen diep in het hart te raken. Het zijn intieme liedjes waarin de zangeres uit Meppel kwetsbaar durft te zijn. Haar hele leven is ze al bezig met muziek. Vanaf haar jeugd zingt ze en speelt ze piano. Jarenlang heeft ze in verschillende bands gezongen op bruiloften, feesten, in de kroeg ect.

 

Ondertussen was haar persoonlijke leven een hopeloze puinhoop. Maar na een zoektocht naar de waarheid kwam ze tot de conclusie dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is. Na een periode van innerlijk herstel is ze zelf liedjes gaan schrijven om op die manier mensen te bemoedigen, te troosten en te vertellen over de grote liefde van God. Als je haar hoort zingen voel je dat het uit haar hart komt.

 

Bram Rebergen zegt in het voorwoord op haar cd over haar:

“In een wereld waar mooi-zijn heel veel levens onder druk zet, mag je bij deze cd tot rust komen bij een vrouw die weet waarover ze zingt. Ze kent die druk van die altijd maar kijkende ogen en roepende stemmen. Zij weet wat het kan kosten. Zij weet wat het is om bijna alles kwijt te raken. In de breekbaarheid van haar stem hoor je haar leven en in de schone eenvoud van haar teksten merk je wat jou en mij zo mooi maakt: het zijn de ogen van Hem die je maakte. “Zo mooi als je bent “ laat horen dat de kracht van een boodschap komt uit het hart. Bij deze liedjes mag je jezelf zijn. Ik hoop dat je er net zo door geraakt wordt als ik”.

 

Wilt u meer over haar weten en een liedje van haar nieuwe cd horen, kijk dan op  www.friedabosch.nl.